Porc la Ceaun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -carne de porc slaba si grasa
  • -sunca de porc
  • -carnati de porc
  • -2 cani de apa
  • -50 ml vin
  • -1 lingurita de sare

Mod de preparare

Carnea de porc si sunca se portioneaza, se taie bucati mai mari (4-5 degete) deoarece o sa se topeasca in ceaun, se sareaza si se lasa 10 minute sa prinda gust. Carnatii se taie la dimensiunea dorita si se cresteaza usor sau se inteapa cu varful unui cutit. Intr-un ceaun se pune la inceput sunca cu o cana de apa, iar dupa 5 minute se adauga si carnea. Se inabusa amestecand din cand in cand, iar cand apa a scazut se mai adauga o cana de apa.
Cand carnea este facuta se stropeste cu vin si se pun si carnatii taiati la dimensiunea dorita, se continua prajirea inca 10 minute sau pana cand carnatii sunt facuti iar carnea prinde culoare usoara de rumenit.
Mai multe pe http: //www. Preparatedevis. Ro/2015/12/friptura-de-porc-la-ceaun. Html sau daca vrei sa citesti si cum se fac carnatii traditionali romanesti http: //www. Preparatedevis. Ro/2015/12/carnati-de-casa-romanesti. Html
Pofta Buna!
Friptura de porc preparata la ceaun se serveste obligatoriu fierbinte, alaturi de o mamaliguta calda, mujdei de usturoi, muraturi sau salata de varza murata ... dar sa nu uitam si de un pahar de vin bun! Mai multe pe https: //www. Preparatedevis. Ro

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Spaghete cu creveti aromatizați
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj