Piept de rata salbatica cu ghimbir si visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc fileu de rata salbatica (sau domestica)
  • 8 linguri de visine desamburite din compot (eu folosesc varianta de visine desamburite puse doar cu zahar)
  • 2 linguri de zahar
  • 2 fire proaspete de busuioc(daca nu aveti puteti folosi si cel uscat si maruntit)
  • busuioc uscat maruntit
  • 1 lingurita de ghimbir razuit
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de rama
  • zeama de la o portocala
  • sare, piper

Mod de preparare

Fileurile se freaca bine cu piper si busuioc maruntit , se ung pe ambele parti cu ulei si se pune intr-un vas acoperit la rece ptr. cel putin 1 ora.
Se scoate si se prajeste pe ambele parti bine apoi se sareaza dupa gust.

Zaharul intr-o tigaie se pune la caramelizat, punem lingura de rama,visinile, ghimbirul,busuiocul 1 ligurita de moca daca e uscat si maruntit daca e proaspat punem 2 crengute,adaugam si zeama de la portocala piper un varf bun de cutit si lasam sa se intrepatrunda aproximativ 3 min.
Se aseaza in farfurie un pat de visine peste care se pune fileurile de piept de rata.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...