Piept de rata cu garnitura de toamna

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • 1 piept de rata intreg, dezosat si fara piele
  • piper
  • 50 g unt
  • boia
  • garnitura de orez:
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • 1 lg ulei de rapita
  • garnitura de varza:
  • 1/2 de varza alba, potrivita
  • sare
  • 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat
  • toppingul de galbiori:
  • 1 cana de galbiori proaspeti
  • 1 lg ulei de rapita
  • Am folosit sare de Himalya, cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.

Mod de preparare

Fac ce fac si imi mai vine cate o idee de experiment in bucatarie.
De data aceasta le-am facut o surpriza celor dragi gatind ceva cu totul nou.
Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu tai si carnea, fiindca vei pierde tot ce este mai gustos ! Condimentezi cu sare, piper si boia si il pui intr-o tigaie, pe partea cu grasimea. Lasi pana cand aceasta se topeste si devine aramie.
Asezi pe hartie de copt, in tava, intorci carnea pe cealalta parte si lasi la foc mic, in cuptor, pana cand se rumeneste. La final, practic inainte de a-l servi, adaugi untul taiat bucati si lasi sa se topeasca.
Intre timp, prepari toate garniturile:
- Orezul il speli si il pui la fiert impreuna cu ceapa intreaga , morcovul ras si un praf de sare. Cand este fiert scoti ceapa, acoperi cu un capac si lasi asa.
- Varza o tai marunt, o amesteci cu sarea, adaugi uleiul si o pui intr-o cratita, amestecand continuu, pana cand se inmoaie.
- Galbiorii ii speli sii ii tragi la tigaie.
Practic, cand este gata carnea, trebuie sa fie gata si garniturile.
Servesti pieptul de rata taiat felii alaturi de aceste garnituri delicioase de toamna si un pahar de vin alb.

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Parteneri
Bucataras.RO

Miel marinat in iaurt si lamaie

Va aduc de aceasta data o reteta din Noua Zeelanda. Am servit acest miel de Sfintele Pasti , a doua zi. Mi-a placut si...

Miel marinat in iaurt si lamaie
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa