Impanarea Carnii cu Slanina

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de carne avem nevoie de:
  • -fasii subtiri de slanina
  • -1 ceapa
  • -2 catei de usturoi
  • -maghiran
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Slanina se taie fasii subtiri, se da prin condimenta-ceapa si usturoi, zdrobite, maghiran, sare, piper.

Se lasa apoi la inghetet, in congelator si abia dupa aceea se impaneaza carnea, dar nu inainte ca fasiile de slanina, atunci scoase din congelator sa se intepe din loc in loc cu un cutit ascutit, facand mici fante(gaurele) in ea.
Reprezinta o modalitate destul de frecventa de imbunatatire a gustului carnurilor slabe, mai ales a carnii de vitel, de vanat, precum si a carnii slabe de pasare.

In timpul prajirii, inabusirii sau frigerii, slanina se topeste partial, grasimea patrunde in carne facand-o mai suculenta, dar din pacate si mai calorica, mai greu digerabila.

Carnea slaba mai poate fi fripta si infasurata in sorici cu putina grasime pe ei.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.