Friptura Simpla si Delicioasa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne porc (de preferat ceafa)
  • 350-400 g coaste porc
  • sare si piper dupa gust
  • 8 linguri bune de untura de casa
  • rosmarin proaspat (optional) eu am pus doar la coaste

Mod de preparare

Se spala carnea, se portioneaza (se poate lasa si bucata intreaga).

In doua cratite se pune cate jumatate din cantitatea de untura prevazuta in reteta. Bucatile de carne si cele de coaste se sareaza si se pipereaza si se aseaza in cele 2 cratite, coastele in una si restul carnii in a doua. Se pun la foc, si dupa ce s-a topit untura se adauga tot cate putina apa, atat cat sa acopere carnea pe jumatate... din cand in cand se mai adauga apa si se intorc bucatile de carne/coaste de pe o parte pe alta.

Coastele, de regula se fac mai repede decat bucatile de carne din cauza asta se pun separat... Dupa ce carnea este fiarta (se inteapa cu furculita si daca intra usor, inseamna ca este gata) se lasa la rumenit, intorcand bucatile pe toate partile tot la 5 minute.

Se serveste cu garnitura de cartofi pireu si salata de care doriti... noi am avut de sfecla rosie...

Am vrut sa tin friptura cat se poate de simpla pentru ca au venit baietii cu niste prieteni si cum nu stii ce place unora si ce nu, am considerat ca fiind solutia ideala pregatirea fripturii sub forma asta.

Desert am avut Angel cake si cate o cupa de sampanie langa cake si capsuni.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj