Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg carne porc
  • sare
  • piper
  • - pentru umplutura:
  • 200 g ficatei de pui
  • 200 g carne tocata
  • 1 legatura ceapa verde
  • ardei gras colorat
  • 150 g ciupercute fierte
  • 1-2 oua
  • amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub
  • salvie
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • - pentru garnitura :
  • Cantitati in functie de cata oriti sa faceti
  • varza proaspata
  • cartofi
  • usturoi
  • ceapa
  • smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula.
Facem carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente.
Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei colorat, pe care le vom trage la tigaie.
Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam la calit pina isi schimba culoarea, peste tot.
Adaugam apoi salvia si putin patrunjel verde tocat,usturoiul presat, vinul si asezonam.
Lasam sa fiarba pina scade vinul, cam 10 minute, la foc mic.
Lasam sa se raceasca toata compozitia pina putem amesteca ouale cu mana. Framantam sa se omogenizeze bine.
Pe carnea filetata asezam compozitia din carne tocata si ficatei, ciupercutele si fasii in areii grasi colorati.
Rulam cu grija carnea , o legam apoi cu ata alimentara, sa nu se desfaca rulada.
O am la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 2 ore aproximativ, pina se rumeneste bine.
Dupa 30 de minute, reducem focul la 160 de grade.
Intre timp pregatim garnitura.
Tocam marunt ceapa si putin ardei gras , rosu si le calim in doua linguri de ulei.
Varza o taiem fideluta si cartofii curatati ii taiem cuburi.
Adaugam varza si cartofii peste ceapa, punem o cana cu apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand apa a scazut si legumele sunt fierte, adaugam doua linguri de smantana si verdeata tocata marunt.
Asezonam.
Dupa ce friptura este gata o lasam sa se odihneasca 10 minute, taiem ata alimentara si feliem rulada.
Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !

Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa...

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj