Friptura de Porc, Pui Deosebita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 felii pulpa porc (dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui, sau ceafa porc)
  • 1 ceapa
  • 4 cuburi de supa (pui, vita)
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa daca friptura va fi de porc (daca e din pui adaugam doar 150 ml apa)

Mod de preparare

Feliile de pulpa trebuie sa aibe o grosime de circa 1 deget. Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) carnea. In mijloc asezam ceapa curatata si spalata.

Cuburile de supa le punem la margine imprejurul carnii( sau daca folosim tava, le punem in cele patru colturi ale acesteia). Cei 3 catei de usturoi ii tocam marunt (pisam) si il presaram deasupra feliilor de carne.

Turnam cei 100 ml ulei si 250 ml apa deasupra carnii si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora si 30 minute la foc domol. In acest timp apa scade si rezulta o friptura deosebit de delicioasa ce va fi servita cu pireu de cartofi acompaniata de o salata de varza, sfecla, ... , aceasta decizie o las la latitudinea fiecaruia.

Pofta Buna!


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...