Friptura de Porc, Pui Deosebita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 felii pulpa porc (dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui, sau ceafa porc)
  • 1 ceapa
  • 4 cuburi de supa (pui, vita)
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa daca friptura va fi de porc (daca e din pui adaugam doar 150 ml apa)

Mod de preparare

Feliile de pulpa trebuie sa aibe o grosime de circa 1 deget. Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) carnea. In mijloc asezam ceapa curatata si spalata.

Cuburile de supa le punem la margine imprejurul carnii( sau daca folosim tava, le punem in cele patru colturi ale acesteia). Cei 3 catei de usturoi ii tocam marunt (pisam) si il presaram deasupra feliilor de carne.

Turnam cei 100 ml ulei si 250 ml apa deasupra carnii si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora si 30 minute la foc domol. In acest timp apa scade si rezulta o friptura deosebit de delicioasa ce va fi servita cu pireu de cartofi acompaniata de o salata de varza, sfecla, ... , aceasta decizie o las la latitudinea fiecaruia.

Pofta Buna!


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj