Friptura de Porc la Cuptor (coppa di Maiale)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne coppa
  • legume:
  • -un dovlecel
  • -2 rosii
  • -jumatate ceapa
  • -varza de bruxelles (cateva bucati)
  • -cartofi 4-5
  • -un morcov mare
  • -lamaie (2-3 feliute)
  • -sare
  • -ulei de masline
  • -condimente (eu am pus doar delikat si un pic de origano), ar fi mers rozmarin dar pt cine vrea, noua nu prea ne place;
  • -suc de rosii un pahar
  • -o cescuta vin rosu

Mod de preparare

Spalam bine legumele, carnea. Taiem legumele rondele; carnea o proportionam in felii, dar nu de tot(doar pe jumate) . Adaugam ceapa prin carne si nu numai.

Adaugam in tava restul legumelor, condimentam, dar inainte ungem un pic carnea cu lamaie.

Punem uleiul de masline si foarte, putina apa, eu am pus si un pic de vin rosu cam o cescuta.

Punem folia de aluminiu, dam la cuptor care a fost in prealabil deja incins, lasam la foc mare la inceput si mai incet pe la sfarsitul copturii.

Cand credem ca legumele sunt aproape gata, scoatem folia si adaugam sucul de rosii.

Mai lasam cateva minute la cuptor pana se rumeneste.

Pofta buna

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort ciocolatos - de post

Nu imi imaginam ca un tort de post poate fi atat de gustos. Pe cuvant de bucataras, o deliciosenie de tort a...

Desert tort ciocolatos - de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj