Friptura de Porc cu Vin Rosu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 de grame porc feliat
  • 15g unt
  • 200ml supa de legume sau pui
  • 2 linguri ulei
  • 100g ciuperci
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de paprika dulce
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar de vin
  • 150 ml smantana dulce

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga uleiul si se infierbanta. Se prajesc fellile de carne si se pun deoparte. In aceeasi cratita se pun dupa aceea ceapa taiata marunt, ardeiul feliute si ciupercile (intregi daca sunt mici sau injumatatite dac sunt mari). Se prajesc bine, apoi se adauga paprika si faina. Se amesteca bine.

Se adauga sosul de rosie si se amesteca bine. Peste se toarna vineul si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga supa de legume si se stinge focul. Se pune intr-un vas de jena feliile de carne si sosul deasupra si se dau la cuptorul incins pentru 20-30 minute. La sfarsit se adauga smanatana lichida si se lasa in cuptor inca fierbinte dar inchis.
Se serveste cu mult sos, cu orez sau piure sau cartofi fierti sau cu paste fierte, noi l-am servit cu tarhonie sau orez slovak (adica niste paste sub forma de bilute mici).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.