Friptura de curcan

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan dezosat
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 600 g cartofi noi
  • 4 lg ulei de masline

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala si se usuca bine, cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper.

Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire, dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se asaza umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi. Se leaga bine cu o sfoara si se asaza intr-un vas de yena. La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu cu amestecul de masline ramase.

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Rosiile se asaza in cate un colt al vasului, iar legumele pe langa bucata de carne. Se stropeste cu uleiul, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit, pt aproximativ 20 minute. Se da jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos, iar legumele sunt bine facute.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.