Frigaruia Talharului

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente Bait:
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura sos chili
  • 1 lingurita boia (1 lingura pasta ardei Gulyas am folosit eu )
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 buc ceapa de marime medie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita moca rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • Alte Ingrediente :
  • 300- 400 gr pulpa porc (dar merge si carnea de pui sau curcan)
  • 100 gr slanina afumata
  • 1-2 bucati ceapa (de preferinta ar fi ceapa mai marunta cam 8-10 bucati)
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1 ardei gras rosu mai mare
  • 2 rosii (sau 8- 10 buc rosii chery )
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • Bete de lemn pentru frigarui
  • Folie aluminiu

Mod de preparare

In primul rand preparam baitul in care vom lasa carnea la rece pentru cel putin 12 ore (indicat ar fi 24 ore sa fie lasat in acest bait ). Ceapa o taiem rondele subtiri. Intr-un vas punem 4 linguri ulei pe care il vom amesteca cu 1 lingurita boia, 1 lingura sos chili, A½ lingurita sare, 1/2 lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru si 1 lingurita rozmarin. In acest amestec vom adauga ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul pisat si la urma adaugam si carnea taiata cuburi de 3x3cm. Acoperim vasul cu un capac sau cu folie alimentara si il dam la rece dupa cum am mai spus pentru cel putin 12 ore.

A doua zi scoatem carnea de la rece si incepem sa facem pregatirile finale. Curatam dovlecelul si il taiem felii mai grosute, rosiile le taiem rondele (daca aveti rosii chery le puneti intregi), ardeiul gras il portionam si pe el cat si slanina afumata in patrate de cel putin 1 cm grosime. Acum incepem sa tragem pe frigarui ingredientele enumerate mai sus in ce ordine doriti dar, totusi de un lucru sa tineti cont si anume langa fiecare bucati de carne trebuie sa fie neaparat o bucati de slanina afumata. Eu am tras intai carnea, slanina, ardei, ceapa, dovlecel, slanina, rosie si iar carne, dar voi puteti combina in ce ordine doriti cu mica exceptie amintita mai sus.

Frigaruile astfel pregatite se aseaza intr-o tava in care am pus folie de aluminiu, stropim frigaruile cu 4 linguri ulei si adaugam 100 ml apa dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute la foc mare, dupa care descoperim tava si mai lasam la cuptor tava pana frigaruile devin rumene.

Am servit frigaruile cu chiftele de orez.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta de Legume (Reteta Video)

Satioasa si usor de pregatit, cu siguranta ca o placinta cu legume este intotdeauna un aperitiv potrivit, si nu numai pentru...

Placinta de Legume (Reteta Video)
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure