Ficat Pregatit Taraneste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ficat de porc
  • -150 g ciuperci
  • -5-6 fire ceapa verde sau 1 ceapa
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 crenguta busuioc
  • -1 foaie de dafin
  • -3-4 linguri ulei sau unt
  • -1 lingurita faina sau amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet
  • -1 ceasca zeama de carne sau apa calda
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri ficatul curatat de vene si sters cu o carpa umeda. Tocati marunt verdeturile si pisati foaia de dafin, iar ciupercile curatate, feliati-le.

Puneti intr-o cratita sau tava cu ulei un rand de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturile si ciupercile, apoi repetati pana se termina ingredientele. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit sau dati la cuptor, 45-60 min sau pana ce ficatul este facut. Scoateti ficatul din vas si pastrati-l la cald.

Adaugati in vas (tava) faina, amestecati, stingeti cu zeama de carne sau apa calda si dati in clocot pana se leaga sosul. Sarati, piperati, adaugati zeama de lamaie (otet), dupa gust. Serviti feliile de ficat calde, turnand sosul fierbinte peste ele sau alaturi, langa o garnitura de orez fiert sau cartofi piure si o salata sau muratura.


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...