Cotlete cu sos de lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 cotlete(porc slab sau miel)
  • 4-5 rondele de ananas compot
  • 50 ml ulei de masline sau unt
  • cateva frunze de menta verde maruntite
  • rozmarin
  • cimbrisor
  • 50 ml smantana
  • o lingurita de amidon alimentar
  • suc de la o lamaie
  • o cescuta mica de zeama de compot de ananas
  • coaja rasa de lamaie
  • sos de soia
  • sare

Mod de preparare

Coteletele fasonate se dau cu un praf de sare,se ung cu ulei de soia apoi se condimenteaza cu rozmarin si cimbrisor uscat sau verde(tocate fin )apoi se dau la rece cel putin o ora(de preferat se lasa la macerat de seara pana diminineata).
2.Intr-o tigaie se incinge uleiul sau untul apoi seprajesc,pe ambele fete,cotletele si feliile de ananas.Dupa ce au fost prajite se scot pe platou cald.
3.In sosul ramas se mai adauga un strop de unt topit sau ulei,menta tocata fin,coaja de lamaie,smantana,amestecand continuu ,pe flacara mica ,pana da in clocot apoi se adauga amidonul,amestecand usor,zeama de lamaie si cescuta de suc de ananas.Se lasa sa clocoteasca ,amestecand continuu apoi cotletele se servescv calde stropite cu sosul de lamaie.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin...

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj