Carnati Proaspeti Pregatiti la Cuptor - Nigella Lawson

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg carnati proaspeti
  • Marinada - glazura:
  • -4 linguri ketchup (poate fi si putin iute)
  • -3 linguri miere
  • -3 linguri mustar cu boabe
  • -2 linguri sos de soia
  • -1 lingurita ghimbir macinat, optional
  • -1 lingurita usturoi granulat
  • -2 linguri ulei de masline
  • -fulgi de ardei iute / piper, proaspat macinat, dupa gust si optional

Mod de preparare

* Puteti ajusta cantitatile ingredientelor folosite la glazura pentru a fi pe gustul vostru. Trebuie doar sa gustati glazura dupa omogenizare si sa o ajustati dupa preferinte.

Pentru acesta reteta, tapetati o tava cu folie de aluminiu peste care asezati hartie de copt (imbracati atat fundul cat si marginile laterale) sau folositi o tava de aluminiu de unica folosinta (datorita mierii, carnaciorii se vor carameliza usor in cuptor si au tendinta de a se lipi de tava).

Puneti carnatii, intepati din loc in loc cu dintii unei furculite, intr-un vas sau punga resigilabila.

Marinada - glazura:
Amestecati toate ingredientele pentru glazura intr-un bol si omogenizati bine cu un tel.

* Gustati si ajustati compozitia functie de preferintele pe care le aveti - sarat, dulce, picant, etc, adaugand cantitati suplimentare de ingrediente fata de cele prevazute in reteta.

Turnati marinada peste carnati si intorceti-i / masati, astfel incat sa fie cuprinsi de jur imprejur de marinada.

** Puteti sa-i folositi imediat sau sa-i lasati sa se marineze min 30 min, la frigider.

Asezati carnatii in tava intr-un singur strat, astfel incat acestia sa fie in contact cu tava, apoi turnati peste ei marinada. Acoperiti tava cu un capac sau sigilati cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min (daca carnatii sunt mai grosi) sau 20 min (daca sunt mai subtiri), la 180 grade sau pana ce carnatii sunt facuti. Verificati dupa 15-20 min pentru a vedea stadiul in care sunt.

In ultimele 5- 7 min, indepartati capacul / folia pentru a permite carnatilor sa se rumeneasca frumos.

Serviti cat sunt calzi, alaturi de un piure de cartofi si o salata.
Carnatii astfel pregatiti sunt deosebit de gustosi, suculenti in interior, crocanti si frumos rumeniti la exterior.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.