Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat.
Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar.
Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina.
La final incorporam o lingura de cacao cernuta.
Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.
Crema:
Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider.
Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie.
Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare.
Crema o impartim in 3 parti egale.
Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil.
O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema.
Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.
Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului.
Deasupra decorm cu cirese.
Il mai dam putin la rece apoi servim.
"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti