Tort Padurea Neagra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 350 gr visine cu cirese
  • 1/2 cana compot de visine fara fructe
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • cirese pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat.
Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar.
Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina.
La final incorporam o lingura de cacao cernuta.
Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.
Crema:
Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider.
Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie.
Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare.
Crema o impartim in 3 parti egale.
Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil.
O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema.
Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.
Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului.
Deasupra decorm cu cirese.
Il mai dam putin la rece apoi servim.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa