Tort cu Cirese, Mascarpone si Ciocolata

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 450 g faina
  • 425 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • 6 oua
  • 1 borcan de cirese din compot(720ml))
  • 750 g brinza dulce
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smintina dulce lichida

Mod de preparare

Untul se topeste si se amesteca cu 200 g zahar, faina, praful de copt, sarea, 1 ou. Se obtine o coca sfarimicioasa ca de placinta. Jumatate se pune in folie si se lasa in frigider la rece, cealalta jumatate de coca se intinde intr-o forma de tort tapetata. Se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade celsius.

Ciresele din compot se scurg si se sterg cu o hirtie absorbanta. Cele 5 oua se freaca cu 225 g de zahar, spuma. Se adauga brinza dulce, mascarpone, praful de budinca. Crema se toarna peste blatul racit, se adauga ciresele, iar cealalta jumatate de coca din frigider se faimiteaza pe deasuprea cremei si a cireselor. Se pune la cuptorul incins la 170 de grade celsius, circa 1 si 1/4 ore, eventual se acopera cu o folie daca se coace prea repede pe deasupra.

Smintina se incalzeste cu ciocolata si se stropeste suprafata tortului. Se lasa la rece in frigider. Dupa preferinta se poate pudra cu cacao.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.