Tort cu Cirese, Mascarpone si Ciocolata

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 450 g faina
  • 425 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • 6 oua
  • 1 borcan de cirese din compot(720ml))
  • 750 g brinza dulce
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smintina dulce lichida

Mod de preparare

Untul se topeste si se amesteca cu 200 g zahar, faina, praful de copt, sarea, 1 ou. Se obtine o coca sfarimicioasa ca de placinta. Jumatate se pune in folie si se lasa in frigider la rece, cealalta jumatate de coca se intinde intr-o forma de tort tapetata. Se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade celsius.

Ciresele din compot se scurg si se sterg cu o hirtie absorbanta. Cele 5 oua se freaca cu 225 g de zahar, spuma. Se adauga brinza dulce, mascarpone, praful de budinca. Crema se toarna peste blatul racit, se adauga ciresele, iar cealalta jumatate de coca din frigider se faimiteaza pe deasuprea cremei si a cireselor. Se pune la cuptorul incins la 170 de grade celsius, circa 1 si 1/4 ore, eventual se acopera cu o folie daca se coace prea repede pe deasupra.

Smintina se incalzeste cu ciocolata si se stropeste suprafata tortului. Se lasa la rece in frigider. Dupa preferinta se poate pudra cu cacao.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema capuccinno

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

Prajitura cu crema capuccinno
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj