Tort cu ciocolata, banane si zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 350 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • Crema:
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50 g cacao
  • 1/2 pach unt (margarina)
  • Glazura:
  • 2 linguri margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • Fructe:
  • 2 banane
  • 1 compot zmeura

Mod de preparare

Blatul se prepara clasic. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, apa si faina.

Crema: se pun ouale toate intr-o cratita pe baie marina, impreuna cu zaharul si apa. Se bat continuu timp de 15 min. (cu telul). Dupa 15 min se ia cratita deoparte, se pune cacaoa si 1/2 pachet unt (sau margarina).

Glazura se prepara simplissim, amestecand toate ingredientele.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza. Pe prima "felie" de blat se pune crema, apoi rondele de banane, se aseaza "felia"2, tot insiropata, se pune crema si apoi zmeura scursa bine, apoi ultima "felie" se aseaza (insiropata, desigur) deasupra si se imbraca tot tortul in crema ramasa. Se decoreaza cu glazura de ciocolata (care este dementiala) si cu cirese de cocktail, tot din compot.


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...