Tort Cream Cheese ( Necopt)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 600 gr biscuiti pisati bine de tot (mai mult sau mai putin)
  • 150-200 gr unt topit
  • Mousse de ciocolata
  • 150 gr ciocolata alba
  • 150 gr cream cheese
  • 60 gr zahar praf
  • 80 ml suc de portocala (proaspat stors)
  • 3 lingurite de gelatina praf
  • 300 ml frisca nebatuta (eu uneori cumpar frisca gata batuta si pun ceva mai mult decat scrie in reteta)
  • 2 albuse de ou batute bine
  • coaja rasa de portocale (optional)
  • Topping
  • 125 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 -2 linguri de zahar
  • 3/4-1 lingurita de gelatina
  • 1 piersica mare

Mod de preparare

Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama bine de tot. Se topeste untul si se amesteca cele doua intre ele.

Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosita sa fie mai inalta decat marginile. Daca pastrati cantitatea din reteta atunci sariti peste faza cu hartia pusa pe margini. Peste hartie (daca se foloseste) se pune folie de plastic, se acopera de data asta si fundul tavii si se lasa marginile foliei peste peretii tavii. Folia se pune pentru a putea fi manevrata mai bine prajitura dupa ce este gata.

Acuma, daca am pregatit tava, punem in ea (doar pe fundul ei) compozitia de biscuiti si presam bine de tot cu palma. Daca vreti ca blatul sa fie mai gros atunci folositi mai multi biscuiti si ceva mai mult unt, iar daca vreti blatul mai subtire atunci micsorati cantitatea de biscuiti si unt.

Acuma am trecut la pregatirea cremei (mousse). Am luat ciocolata si am topit-o pe baia de aburi, separat am batut cu mixerul (1 minut) cream chees-ul cu zaharul. Apoi am turnat deasupra ciocolata topita si putin racorita, precum si coaja de portocala, am amestecat bine. Apoi se incalzeste sucul de portocala, se pune gelatina in el si se amesteca pana se topeste bine dupa care se toarna peste compozitia de branza.

Frisca lichida se bate (se poate folosi frisca gata batuta din comert), apoi se incorporeaza si ea in compozitia de branza, albusele se bat si ele si se pun deasupra, Se amesteca de sus in jos incet, apoi se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se trece la urmatoarea etapa.

Se ia piersica, se spala, se taie felii subtiri si se aranjeaza pe suprafata cremei dupa care se ia sucul de portocale prevazut in reteta la topping, se pune zahar in el si se incalzeste. Se pune apoi gelatina, se amesteca bine, pana la topirea completa a zaharului si gelatinei si sa lasa la racit.

Apoi se toarna peste tort si se da la rece pentru a se inchega.

Pentru variatie:
ciocolata normala sau amaruie -- zmeura-- sirop de zmeura
ciocolata alba -- capsuni -- sirop de capsuni
ciocolata alba -- caise -- sirop de caise
sau ce vreti dvs.

Este o praji simpla, rapida de tot, la indemana, si tare buna.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj