Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -250 g faina
  • -1/2 lgt sare
  • -15 cacao
  • -113 g unt la temp camerei
  • -300 g zahar
  • -2 oua
  • -1 lgt esenta vanilie
  • -240 ml lapte batut
  • -colorant rosu
  • -1 lg otet
  • -1 lg bicarbonat de sodiu
  • Ingrediente crema
  • -360 ml frisca
  • -227 g crema de branza
  • -227 g mascarpone
  • -3/4 lg esenta vanilie
  • -115 g zahar pudra
  • Nuca de cocos pt ornat

Mod de preparare

Blatul:

-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte
-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.
-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.
-Amestecati laptele batut cu colorantul.
-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina.
-Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie
- Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm)
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros).
- Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat.

Crema:
-Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra.
-Bateti frisca
-Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza
-Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h

Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca.
Ornati-l cu fulgi de cocos.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.