Rulada de Ciocolata cu Cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 50g ciocolata neagra
  • 100g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 250g branza de vaci
  • 200g cirese
  • 50g fulgi de cocos

Mod de preparare

Am decis sa fac o reteta frumoasa pe care am gasit-o intr-o revista. Sotul meu a fost dragut sa-mi traduca din slovaka ceea ce nu am inteles.

In primul rand se spala ciresele si se scot samburii.

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zahar spuma. Ciocolata se topeste si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga albusurile peste ciocolata si galbenusuri. Se amesteca. Se adauga faina si praful de copt si se amestyeca.

Se intinde hartie de copt pe tava si se pune aluatul. Se da la cuptor 15 minute la 180 de grade. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se amesteca spuma untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Untul trebuie sa fie moale. Se adauga branza de vaci si se amesteca.

Se pastreaza un sfert de umplutura. Restul se intande peste aluat. Se pune un rand de cirese. Se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. Rulada obtinuta se infasoara in hartia de copt sau in aluminiu si se pune la frigider cateva ore.

Cand s-a intarit se scoate, se unge cu restul de umplutura. Peste punem fulgi de cocos si acoperim uniform. Se pun cirese decorativ peste prajitura.
Se da la frigider pentru cateva ore. Se serveste cu cirese proaspete.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj