Prajitura sfaramicioasa cu caise si crema de ciocolata

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 de grame făină
  • 100 de grame zahăr
  • 100 de grame unt rece tocat cuburi
  • 5 grame praf de copt
  • 1 ou
  • 500 grame caise din compot
  • puțină sare
  • 2 linguri zahăr brun brut vanilat
  • Pesmet
  • Pentru cremă:
  • 200 de ml frișcă lichida
  • 50 de grame ciocolată amaruie topită
  • 1 lingura zahăr pudră
  • 1 lingura lichior de whisky
  • Esența de vanilie

Mod de preparare

Această prăjitură e inspirată după rețeta Laurei Adamache, reinterpretata, în sensul că am mai adăugat câteva ingrediente și o cremă improvizată. M-a atras simplitatea rețetei și faptul că se preta la ce aveam eu la îndemână.
Pentru început, scurgem caisele, apoi le tocam cubulete.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cernem faina, adăugăm restul ingredientelor și frământăm un aluat sfaramicios.
Tapetam cu unt și foaie de copt o formă cu diametrul de 26/22 de cm, presam 1/2 din aluat, punem puțin pesmet, apoi caisele amestecate cu zahărul brun, finalizam cu restul aluatului pe care îl tasam ușor.
Coacem prajitura cca. 55 de minute sau până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră. Se poate servi simplă sau cu o cremă de ciocolată, cum am procedat eu.
Pentru crema de ciocolată, se topeste ciocolata la baie de aburi, peste ea se toarnă frișcă lichida încălzită, se adaugă restul ingredientelor, se lasă la rece cateva ore.
Se mixeaza până capătă o structură aerata.
Se orneaza prăjitura cu crema și se servește.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa