Prajitura cu mere si crusta de nuci

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g făină
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 mere potrivite
  • un praf de sare
  • Crustă:
  • 75 g unt
  • 75 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară crusta: se topeşte untul până devine lichid. Nucile măcinate se amestecă cu făina, zahărul şi scorţişoara.Ingredientele uscate se frământă cu untul lichid, apoi firimiturile se presară peste aluatul din tava.

Se coace prăjitura cam 40-45 de minute.

Se răceşte complet înainte de a fi tăiată.

Se poate servi ca atare, cu frişcă, cremă de vanilie sau îngheţată.

Poftă bună!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti