Prajitura de toamna

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Mix de alune, nuci, migdale și stafide 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 6 linguri,
  • Făină 6 linguri,
  • Ulei de cocos 6 linguri,
  • Lapte de cocos 6 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,

Mod de preparare

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos.
Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament.
Se presară mix-ul de nooleaginoase cu stafide peste întreaga prăjitură.
Se introduce tava cu prajitura la copt, in cuptorul preincins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.
Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava si apoi se pudreaza cu zahar praf vanilinat.
Spor si pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.