Prajitura Vanilata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic zahar vanilat Bourbon
  • Crema:
  • 500ml frisca
  • 5 galbenusuri
  • 250gr zahar
  • 1plic gelatina
  • 1+1/2 plic zahar vanilat bourbon
  • Sirop
  • 200gr zahar
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • 50 ml whisky (sau ce doriti, eu asta am avut in casa)
  • Decor:
  • cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat. In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.

Pana se racesc foile si siropul, preparam crema astfel: galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 lg apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma. Dam deoparte si adaugam gelatina care intre timp am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine. Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat (lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).

Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie, procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema. Peste stratul al doilea de crema cernem cacao. Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore. . . dupa care poate fi portionata dupa preferinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei cu rosii

O supa crema dulce-acrisoara, pe care o poti servi atat calda cat si rece, cu crutoane, cu branzeturi, sau cu felii de bacon...

Supa crema de dovlecei cu rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj