- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi
- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.
- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma
- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita
- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.
- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.
Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura