Prajitura cu Mac si Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g miere albine
  • 80 g gris
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g unt (rama)
  • 150 g mac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g visine fara samburi (sau cirese, pot fi si din compot )
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Punem intr-un vas mierea, galbenusurile de ou, untul topit, coaja de lamaie rasa, 1 lingurita scortisoara macinata, praful de copt si amestecam cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma si se ingroasa.

Macul il macinam cu cei 80 g zahar si impreuna cu zaharul vanilat il adaugam la compozitia de mai sus. Tot acum adaugam si visinele lasate la scurs (din care scoatem samburii in prealabil) si amestecam pana se incorporeaza ingredientele adaugate.

Separat batem cele 4 albusuri spuma tare si il adaugam la compozitia de mac. Grisul il adaugam si pe el treptat amestecand cu grija. In cele din urma adaugam 1 lingura de lapte, amestecam si turnam compozitia rezultata in forma de tort (nu e obligatoriu sa fie pus in forma de tort ) in care am pus in prealabil hartie de copt.

Introducem forma in cuptorul preincalzit si lasam focul la tare pana se ridica blatul apoi reducem focul la minim si coacem mai departe pana devine prajitura aurie deasupra sau pana la proba cu scobitoarea. Scoatem din cuptor rasturnam prajitura, lasam sa raceasca si pudram cu zahar praf sau putem turna deasupra chiar si o glazura de ciocolata.

Pofta Buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu dovlecei

Cum la vremea asta am mereu un dovlecel in frigider, am incercat ceva nou pentru o masa rapida de pranz. Paste cu dovlecei...

Spaghete cu dovlecei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj