Placinta cu Branza si Cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o foaie aluat foietaj (400 g)
  • 400 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • 100 g cirese proaspete
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou pt uns

Mod de preparare

Cireselor le scoatem samburii si le rupem /taiem jumatati.
Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Adaugam ouale intregi si omogenizam bine.

Foaia de aluat se taie in doua, o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec, iar cealalta parte mai mica, doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat, care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec, se fac grilaje zig-zag.

Asezam partea mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, adaugam cateva linguri din umplutura cu branza, asezam deasupra ei jumatati de cirese, adaugam restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asezam partea mica de aluat. o intepam cu furculita, apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele, ungem cu galbenus.

Coacem 30 de minute la foc mediu.
Dupa racire se poate taia felii.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.