Nuci umplute cu crema de ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coji
  • - 4 oua
  • - 1 cana untura
  • - 1 cana zahar pudra
  • - 1 plic amoniac stins
  • - faina cat cuprinde
  • Crema
  • - 1 cana lapte
  • - 1 cana zahar pudra
  • - 3 linguri cacao
  • - 4 linguri faina
  • - 200 gr unt

Mod de preparare

Coji
Se amesteca untura cu faina, ouale se bat cu zaharul pudra si amoniacul stins. Se toarna peste faina amestecata cu untura si se framanta o coca destul de tare.
Se fac bilute si se coc pe aragaz in forma de coji.

Crema
Laptele se pune pe foc pana da in clocot, se amesteca zaharul, faina si cacao si se toarna in ploaie in lapte. Se amesteca energic pana se obtine o crema groasa. Se da de pe foc si se incorporeaa untul. Se mesteca pana se obtine o crema fina si lucioasa, cu care umplem cojile de nuci.

Spor la gatit!

Se lasa la fragezit 24 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se pot servi!

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort amandina

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva...

Tort amandina
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj