Gogosi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Delicioase Sunt dulciurile copilariei mele
  • 500g faina
  • 150ml lapte
  • 100ml iaurt
  • 50ml ulei
  • o lingura de untura solida
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pt tavalit gogosile
  • 500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie , praful de sare, coaja de lamaie si ouale batute cu fuculita.
Intr-un castron cernem faina.Facem o gropita in mijloc si punem drojdia inmuiata in lapte, untura si amestecul de laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 15-20 minute pana se desprinde de pe peretii castronului. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pe planseta infainata, intindem o foaie mai grosuta din care decupam gogosile cu o ceasca(pahar ) si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.
Intr-un tuci (cratita) incingem uleiul si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus si le prajim pe ambele parti sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie , le lasam putin la scurs si le trecem prin zahar pudra (optional).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj