Deliciu cu crema de dovleac copt

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingura varfuita de faina de migdale,
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • crema de dovleac:
  • 2 felii de dovleac copt cu cate o lingura de zahar
  • un praf de zahar
  • 2 stelute de anason
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina
  • crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • 1 lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • decor:
  • dulceata de dovleac si migdale prajite si maruntite

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste ca bezeaua, galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea. Se adauga in ploaie, faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove. Se rastoarna aluatul in forma cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se da la copt primele 5 minute la foc iute, apoi reglam la foc potrivit si coacem inca 20 minute, pana ce blatul se coace uniform. Se desface forma si se lasa sa se raceasca bine blatul.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala in 3 discuri egal de groase.
Primul disc se asaza in forma in care am copt blatul. Se curata miezul de pe felii de dovleac copt. Se opreste o mana de miez taiat cubulete mici, restul se da la blender pana obinem un piure fin si aromat. Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu piureul de dovleac copt si se adauga un plic de gelatina (10 g)hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna piureul peste primul disc de blat asezat in forma, apoi se presara cubuletele de dovleac copt oprite. Se asaza deasupra al 2 lea disc de blat si se preseaza usor cu mana.
Se mixeaza cele 200 ml de frisca pana se intareste bine,apoi se adauga zaharul pudra aromat si pudra de roscove. In tot amestecul se incorporeaza plicul de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra celui de al 2 lea disc din forma, apoi se asaza deasupra ultimul disc, presam cu mana usor si intindem un strat uniform de dulceata de dovleac (se fierb 2 maini de cubulete de dovleac cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si la ultimele clocote se adauga o steluta de anason), presara deasupra migdalele prajite si zdrobite. Se lasa in forma cateva ore, la frigider, de preferat de seara pana a 2 a zi, apoi se poate taia.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Bianca

Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este...

Desert tort Bianca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj