Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti digestivi,
  • 200 gr unt
  • Pentru crema:
  • 300 gr branza de vaci proaspata(scoaca),
  • 500 ml frisca lichida,
  • 250 gr zahar pudra,
  • 100 ml apa rece,
  • 100 ml lapte fierbinte,
  • 20 g gelatina(2 plicuri),
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 250 gr afine.
  • Decor:
  • 250 gr afine,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 plicuri gelatina(20 gr),
  • 100 ml apa rece

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.

Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.
Intre timp pregatim crema si fructele.
Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute.

Intr-un castron se blendareste branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare. Afinele le spalam si le adaugam in crema de branza.
Pentru jeleul de afine punem afinele cu zaharul pe foc mic si lasam in cateva clocote. Se lasa la racit.

Intre timp punem gelatina la inmuiat si dupa 8-1o minute se adauga in jeleul de afine.

Asamblare: peste stratul de biscuti punem crema de branza si deasupra jeleul de afine.
Se lasa la frigider cam 3-4 ore apoi se portioneaza spre servire.

Daca v-a placut reteta noastra de cheesecake cu afine, va recomandam si urmatoarele retete: cheesecake cu capsuni, New York cheesecake, cheesecake cu Oreo sau cheesecake cu fructe congelate

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj