Chec cu Frisca si Cirese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -8 linguri zahar
  • -50 g unt topit
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -6 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -1 cana mare cu cirese fara samburi (congelate, bine scurse sau proaspete)
  • -3-4 linguri zahar tos
  • -2 linguri apa
  • -1 lingurita gelatina
  • -200 g smantana pentru frisca
  • -3-4 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Blat
Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana devin o spuma tare.
Puneti pe rand zaharul si continuati sa mixati pana ce obtineti o bezea tare.
Adaugati intai galbenusurile, apoi untul topit si racit, esenta, iar la sfarsit incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Turnati aluatul intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt.
Faceti in blat o adancitura pe mijlocul checului, pe lungimea lui (ca un sant) impingand si ridicand compozitia spre margini.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Taiati in doua, pe orizontala.

Umplutura
Puneti pe foc ciresele, zaharul tos, apa si fierbeti 8- 10 min la foc mic, amestecand des.
Scoateti ciresele cu o spumiera si scurgeti bine de suc.
Pasati-le cu blenderul si lasati sa se raceasca.
Fierbeti in continuare tot sucul ramas de la cirese pana se leaga ca un sos gros.

Dati deoparte si lasati la racit.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece conform cu instructiunile de pe plic.
Intre timp, bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
Amestecati cu piureul de cirese si gelatina dizolvata pe baie de aburi.

Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul.
Puneti in tava prima foaie, acoperiti cu 2/3 din umplutura si asezati rasturnat blatul ramas (cel cu adancitura).

Apasati usor, cat sa patrunda in crema.
Acoperiti cu restul de umplutura, nivelati si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti feliat, presarat cu cateva cirese si stropit generos cu sos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec combinat

Adica am combinat dulceata de fragi si gem de caise, de foame gemi cand esti la dieta.....

Desert chec combinat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj