Chec cu cirese si glazura roz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • oua- 6 buc
  • • zahar - 200 g
  • • faina - 200 g
  • • praf de copt - 1 lingurita
  • • ulei - 4 linguri
  • • coaja rasa de lamaie - 1 lingurita
  • • vanilie - o lingurita
  • • un praf de sare
  • • cirese fara samburi - 300 g
  • Glazura:
  • • unt - 50 g
  • • zahar pudra - 100 g
  • • crema de branza - 150 g
  • • suc de cirese - 200 ml
  • • zahar brun - 50 g
  • • amidon - 1 lingura

Mod de preparare

• mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea
• bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin
• amestecati galbenusurile cu bezeaua, amestecand usor, cu o spatula, de sus in jos
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal
• puneti deasupra ciresele si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoare si lasati apoi checurile la racit
• intre timp pregatiti glazura
• puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit adaugati amidonul
• lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit
• mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura
• Imbracati checurile cu glazura

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...