Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 315 grame făină albă
  • 155 de grame zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 250 de ml lapte bătut
  • 2 ouă
  • 75 de grame unt topit și răcit
  • 1/2 linguriță esența de vanilie
  • 1/2 linguriță esența de rom
  • 130 de grame afine
  • 50 de grame prune tocate cubulete
  • Pentru crusta crocanta:
  • 45 de grame făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 45 de grame fulgi de migdale
  • Pentru topping:
  • 200 ml frișcă lichida
  • 1 linguriță lichior de whisky
  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se cerne făina, se amestecă cu zahăr, sare, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
În alt recipient se amestecă ouăle cu lapte bătut, unt topit, esențele.
Compoziția lichida se toarnă peste cea solida, se omogenizeaza totul, se adaugă fructele.
Se amesteca din nou.
Se împarte aluatul în 12 forme de briose.
Deasupra fiecareia, se repartizează crocant de migdale, rezultat din amestecarea tuturor ingredientelor indicate.
Se coc cca. 35 de minute.
Pentru topping, se bate frișca cu restul ingredientelor, se spriteaza pe fiecare briosa, se repartizează fulgi de ciocolată.
Sunt foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ciuperci si pui

Paste cu ciuperci si pui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj