Bateti cu mixerul, foarte bine, ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea, pana devine ca o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat untul topit si racit, omogenizand de fiecare data, cu mixerul.
Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.
Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.
Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.
Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.
De obicei aceste sandwich-uri, eu le prepar cand plecam la drum lung, in excursie sau in vacanta. Sunt atat de satioase,...
Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.