Decojiti rosiile spalate si taiati-le in felii potrivite ca pentru mancare. Puneti-le intr-un vas mai mare.
Curatati ardeii / gogosarii spalati, de cotor si seminte. Taiati-i fasii sau in bucati potrivite si puneti-i peste rosii.
Adaugati patrunjelul verde, sarea, amestecati bine si lasati in asteptare, cateva ore, ca sa se intrepatrunda aromele si sa-si lase zeama. Umpleti borcanele sterilizate, portionand legumele si zeama lasata de acestea, infiletati capacele si puneti-le una langa alta pe tava de la aragaz.
Dati la dunst in cuptorul rece, la foc potrivit. Din momentul in care compozitia incepe sa fiarba, reduceti focul la minim si lasati borcanele in cuptor pentru 60 min.
Transferati borcanele intre paturi si lasati pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Ideala pentru ciorbe, tocanite, sosuri, etc.
Pe cat este de gustoasa, pe atat de usor este de preparat.
Zarzavatul la borcan va imbogati preparatele voastre din miezul iernii, cu aroma verii.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj