Zacusca Mea Dietetică

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 l ulei
  • - 4 kg ardei capia sau gogosar (neaparat rosu)
  • - 4 kg vinete
  • - 1/2 l otet
  • - 1,5 l apa
  • - 1 cana zahar (cana obisnuita de 250 ml)
  • - 3 lg sare

Mod de preparare

Se curata legumele, se taie bucati si se oparesc in compozitia formata din otet, apa, zahar si sare.
Dupa ce se racesc, se trec prin masina de tocat, sita mare, apoi se pun la fiert cu 1/2 l ulei, mestecand continuu. Se mai pune treptat, ca la maioneza, inca 1/2 l ulei.

Se condimenteaza cu piper, frunze de dafin si cativa catei de usturoi.
Fierberea dureaza cam 50 de minute.
Se pune in borcane si se sterilizeaza.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...