Zacusca de macrou

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5kg macrou
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg morcovi
  • 700 ml ulei
  • 1,5 l apa
  • 1l suc de rosii
  • sare si condimente dupa gust

Mod de preparare

Cureti legumelesi le daiprin masina de tocat. Le fierbi apoi inabusit adaugand apa putin cate putin. Fierbi pestele separat, il cureti de oase si il dai tot prin masina de tocat.

Peste legumele fierte adaugi pestele fiert si tocat, uleiul, sucul de rosii, sarea, si condimentele si pui compozitia la fiert, ca orice zacusca.

Este gata cand scade atat de mult, incat lingura cu care mesteci sta infiptain zacusca.O pui fierbinte in borcane sterilizate, o lasi sa se raceasca acoperita bine, apoio pastrezi la rece.
Poti adauga daca vrei o legatura de patrunjel si una de marar inainte de a o pune in borcane.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...