Ghebele se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata. Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat.
Intre timp coacem gogosarii si ii curatam de coaja.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cei 800 ml de ulei.
Cand devine translucida, adaugam morcovii si gogosarii tocati, ciupercile si condimentele dupa gust.
Calim toate legumele pentru 15-20 de minute, adaugam bulionul si doua-trei cani cu apa, continuand fierberea pana ce zacusca este bine legata.
o punem apoi in borcane curate si strangem foarte bine capacele.
Sterilizam borcanele cu zacusca prin metoda bain-marie.
Le depozitam apoi intr-un loc racoros.
Pofta buna!
Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)
Pandispan cu pere, budinca de vanilie si friscaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj