Zacusca cu champignon

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 gr ceapa
  • -200 ml ulei
  • -700 gr ardei rosu copt
  • -500 gr ciuperci champignon
  • -0.5 l suc de rosii (bulion)
  • -1 lingurita boia
  • -sare
  • -piper
  • -2 frunze de dafin

Mod de preparare

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.

Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O macinam si pe ea.

Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.

Intr-o oala cu fund gros, punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.

Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate, sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.

Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.

Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.

Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.

Socată reţeta bunicii

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu...

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri