Zacusca

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs.
Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisor.
Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.
Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor.
Din cand in cand am scos cratita si am amestecat sa nu se lipeasca legumele.
Cand uleiul s-a ridicat deasupra am adaugat sucul de rosii ,am gustat , am potrivit de sare si am mai lasat la fiert cca 30 de minute.
Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie pentru cca 30 minute. Cand timpul s-a scurs, le-am acoperit cu prosoape groase si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.