Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg rosii
  • -1/2 kg gogosari rosii
  • -1/2 kg ardei gras rosu sau galben (portocaliu)
  • -300 g ceapa
  • -200 ml ulei
  • -2 linguri zahar
  • -3 foi dafin
  • -2 lingurite sare grunjoasa
  • -4 g piper boabe (1 pliculet mic)

Mod de preparare

Spalati, scurgeti rosiile si treceti-le prin masina cu dispozitiv de separare seminte si pielite. Spalati, scurgeti, curatati gogosarii de seminte si cotor si treceti-i prin masina de tocat carne.

Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita.

Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt.

Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata.

Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper.

Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet.

Depozitati in camara.

Fripturile, ciupercile, cartofii sau salatele de oua pot fi savurate impreuna cu acest sos care pastreaza inmagazinat "gustul" verii, dandu-le o aroma deosebita si o culoare apetisanta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.