Salata de legume coapte

Portii
5
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras/kapia
  • 2 fire praz ( doar partea alba)
  • 1-2 capatani usturoi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Coacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem cubulete mici. La fel si prazul. Blenduim dovleceii si prazul, cu ulei si sare, adaugam usturoiul felii sau zdrobit si mai blenduim un pic. Adaugam cubuletele de ardei copt si amestecam cu o lingura. Umplem borcanele, turnam deasupra putin ulei si eventual un varf de cutit de aspirina pisata, infiletam capacele si sterilizam cca 20-30 minute, din momentul in care incepe apa sa clocoteasca si lasam sa se raceasca usor sub paturi. Cand desfacem cate un borcan putem adauga avocado si seminte de chia.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.