Rubiniu de Zarzavat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Legume si zarzavaturi de toamna
  • Arome:
  • leustean
  • cimbru
  • busuioc
  • Tarhon
  • usturoi
  • ceapa
  • Boabe de piper
  • mustar
  • Crengute si frunze de visin
  • Vin NEGRU de buna calitate

Mod de preparare

Nu e bors, nu e otet, ceva intre astea doua, pe care noi ardelenii il folosim cu predilectie la ciorbe; in afara de faptul ca suntem inceti, mai avem o "calitate"... suntem caposi: la noi supa-i zupa si e dulce, punct! Borsu-i zama covosita, punct! Ciorba-i zama da-i acrita, punct... aici folosim noi "otetul" facut in casa din legume de toamna si care se pastreaza tot timpul iernii, ba si pana la urmatoarea toamna.

Toate legumele si zarzavaturile de toamna, le punem la un loc, le aromam cu ierburi care nu vor mai fi in curand, turnam deasupra vin NEGRU vechi si de buna calitate - musai de casa si vechi, garant al viitoarei infaptuiri - in proportie de o treime vin, doua treimi apa.

Ca si la "Tulburel", vezi http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/must_de_legume_de_toamna-7496/ legumele si zarzavatul, verdeata si tot restul de arome, se pun functie de de ceea ce va place mai mult in combinatia respectiva; in vreme, repetand facerea, va veti stabili la un anume fel de combo care va e pe plac.

Asadar, umpleti o treime din borcan cu legume si arome, turnati deasupra spritzul Very Happy si asteptati sa infuzeze toate gusturile si parfumurile premeditate fara scrupule. O saptamana va dura aceasta socializare; cand mirosul este bogat si cuprinzator, zeama limpede si rubinie, trageti la sticle si etichetati: unele borcane contin varza rosie, altele felii de sfecla rosie - culoarea e garantata, mirosul e diferit - depinde la ce preparat anume vreti sa folositi licoarea.

Dupa cum am spus mai sus, nu veti avea parte de otet si nici de bors - este un fel de acreala fara agresivitatea otetului si fara covoseala borsului. Doar facandu-l va veti da seama de calitatea lui si de faptul ca nu se poate inlocui cu altceva, nici aroma si nici gustul. Este un fel de unicitate in gama acelor produse ce merg pe muchie de cutit.

Noi facem des vara mancaruri usoare, fara carne: supe de fructe, ciorbe de pastai, borsuri verzi de buruieni
Cool, si ne folosim de tulburel si rubinie pt a imbogati la capat, zama frugala.

Va doresc a face si voi asemenea bauturi si licori de viata buna si modesta; n-o sa va para rau.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Non plus ultra

Retete festive de iarna Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

Desert Non plus ultra
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata