Rosii Uscate, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg rosii mici
  • -sare de mare
  • -piper

Mod de preparare

Alegeti rosii micute, dintr-un soi cu multa pulpa si putini samburi.
Spalati-le si stergeti-le de apa cu un servet, apoi taiati-le in doua, pe lungime (varf-codita). Asezati-le intr-o tava emailata de aragaz, cu taietura in sus si cu spatiu intre ele, cat sa nu se atinga si presarati-le cu sare si piper.

Dati la mijlocul cuptorului, la temperatura minima (100 grade) si lasati-le 3-6 ore, in functie de marime. Puneti la nivelul de jos, inca o tava emailata goala, astfel incat caldura sa nu bata direct pe rosii. Verificati-le o data la 30 min.

Cand sunt facute, ele nu trebuie sa fie tari, ci sa fie inca flexibile, ca si stafidele. Sigur ca functie de marime se fac mai repede de timpul precizat sau mai greu. Ar fi bine sa folositi rosii cam de aceeasi marime. Unele dintre ele se vor arde putin pe margini, dar aceasta nu va influenta calitatea lor, doar aspectul.

Puneti-le inghesuite, dupa ce s-au racit, cel mai bine in pungi cu banda de inchidere (zip bag, de la Fino) si dati la congelator, unde se pot pastra pana la 12 luni.

Cand aveti nevoie, se ia cate o punga, se decongeleaza si se pregatesc in borcane, cu mirodenii si ulei de masline, apoi se pot pastra, astfel preparate, in frigider, 2-4 saptamani.

Sunt perfecte ca aperitiv, langa cubulete de branza sau in salate si sosuri pentru paste.

Conservandu-le acum in plin sezon, cand sunt ieftine, putem sa le preparam cu ingredientele necesare (voi reveni cu reteta si detaliile) si sa le folosim atunci cand dorim si avem nevoie de ele.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.