Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie. Asezati in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie si presarati cateva boabe de piper si seminte de mustar. Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin si de dafin. Adaugati restul de piper si seminte de mustar si acoperiti cu un alt strat de frunze de vita de vie.
Separat, fierbeti apa, adaugand 100 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 l apa. Turnati deasupra saramura cu otet fierbinte, legati imediat si dati borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet (1-2 zile).
Depozitati apoi, in camara, la loc racoros.
Se consuma ca muratura.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.