Rosii cu Usturoi, Murate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg rosii cherry sau alt soi, dar cat mai mici, coapte si tari
  • -2 capatani de usturoi
  • -5-6 frunze de dafin
  • -5-6 frunze de vita de vie
  • -1 lingura seminte de mustar
  • -frunze de visin (5-7 ar fi de ajuns)
  • -sare grunjoasa
  • -100 ml otet alimentar de 9 grade, la 1 l saramura
  • -2 linguri boabe de piper
  • Saramura:
  • la 1 l apa, 1 lingura cu varf de sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie. Asezati in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie si presarati cateva boabe de piper si seminte de mustar. Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin si de dafin. Adaugati restul de piper si seminte de mustar si acoperiti cu un alt strat de frunze de vita de vie.

Separat, fierbeti apa, adaugand 100 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 l apa. Turnati deasupra saramura cu otet fierbinte, legati imediat si dati borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet (1-2 zile).

Depozitati apoi, in camara, la loc racoros.
Se consuma ca muratura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj