Prune si Struguri Murati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg prune de toamna cu pulpa mai tare (brumarii)
  • 1 kg struguri cu boaba mare Hamburg (albi si negri)
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 300 ml otet
  • 4-5 cuisoare intregi
  • 10-15 boabe piper
  • 1 l apa
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Spalam bine prunele. Despridem boabele de struguri de pe ciorchine si ii spalam si pe acestia. Lasam fructele la scurs. Asezam prunele si strugurii spalati in borcane. Intr-un litru de apa punem cei 300 ml otet si punem la fiert. Adaugam 300 g zahar, cuisoarele, praful de scortisoara si piperul boabe.

Lasam acest sirop sa fiarba 2-3 minute dupa care adaugam si 1 lingurita de salicil si oprim focul. Siropul fierbinte il turnam cu grija peste fructele deja aranjate in borcane. Inchidem imediat borcanele cu capacul si dam la dunst uscat intre paturi pana a doua zi

Dupa ce borcanele au racit le asezam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna. Se servesc alaturi de diferite fripturi reci sau calde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj