Prune si Struguri Murati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg prune de toamna cu pulpa mai tare (brumarii)
  • 1 kg struguri cu boaba mare Hamburg (albi si negri)
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 300 ml otet
  • 4-5 cuisoare intregi
  • 10-15 boabe piper
  • 1 l apa
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Spalam bine prunele. Despridem boabele de struguri de pe ciorchine si ii spalam si pe acestia. Lasam fructele la scurs. Asezam prunele si strugurii spalati in borcane. Intr-un litru de apa punem cei 300 ml otet si punem la fiert. Adaugam 300 g zahar, cuisoarele, praful de scortisoara si piperul boabe.

Lasam acest sirop sa fiarba 2-3 minute dupa care adaugam si 1 lingurita de salicil si oprim focul. Siropul fierbinte il turnam cu grija peste fructele deja aranjate in borcane. Inchidem imediat borcanele cu capacul si dam la dunst uscat intre paturi pana a doua zi

Dupa ce borcanele au racit le asezam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna. Se servesc alaturi de diferite fripturi reci sau calde.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.