Prune Murate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 kg prune brumarii (bistrite)
  • Solutia, la 1 l apa:
  • -500 ml otet alimentar, de 9 grade
  • -250 g zahar sau miere
  • -1 lingurita scortisoara, bucate
  • -2-3 bucati cuisoare intregi
  • -10 g sare

Mod de preparare

Spalati bine prunele, scurgeti-le si puneti-le in borcanele spalate si sterilizate. Turneti solutia clocotita, legati si dati borcanele la dunst uscat, intre paturi, pana se racesc.

Solutia: puneti sa fiarba apa si otetul, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste zaharul si sarea. Mai dati cateva clocote si turneti fierbinte peste prunele din borcane.

Pentru a sti cata solutie sa preparati, turnati apa peste prunele din borcane, scurgeti-o si masurati-o. Calculati la cantitatea de lichid necesara, cata apa si cat otet aveti nevoie. Ca sa evit eventualele "situatii neplacute", eu desamburesc prunele si astfel le verific.

Puteti proceda si in alt mod:
La fiecare kilogram de prune puneti cate o aspirina pisata pe care o dizolvati in solutie, inainte de a o turna in borcane. Daca puneti aspirina, veti folosi mai putin otet si anume - 100 ml otet la 1 kg de prune.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj