Ingrediente
- Sare - 1 lingura la 1 litru de apa
- Usturoi - 4 capatani
- Telina (radacina) - 2 buc Telina (frunze) - 10 tije (tulpini)
- Marar (bete) - 2 buchete
- Ardei capia (verde)-2 kg
- Varza rosie-3 capatani
- Gogonele-3 kg
- Pepene verde (lubenita) mic - 15-20 buc
- Conopida-3 capatani
- Varza alba - 2 capatani
- Castraveti Cornichon (lung 10-12 cm) - 3 kg
- Hrean - 3 legaturi
- Morcovi - 3 kg
- Sfecla rosie - 2 buc
Mod de preparare
- Se sterilizeaza butoiul (ca la varza!);
- Se fierbe apa cu sarea. Se pune rece peste ingredientele aranjate bine in butoi. Conopida, inainte de a o introduce, se tine 1/2 ore in apa clocotita cu sare. La fel si varza, taiata in 1/4 ( sferturi );
- Se pritoceste la 2 zile timp de 2 saptamani.
- Deasupra se pune o cruce din lemn si o piatra plata spalata, pentru a apasa continutul.