Muratura de Vinete cu Ardei Gras

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -vinete
  • -ardei gras, de culori diferite
  • -usturoi
  • -zeama de lamaie
  • -ulei de masline
  • -sare grunjoasa
  • -cimbru
  • -marar
  • -frunze de telina
  • -hrean
  • Solutia:
  • picant fix, dulce-acrisor
  • pentru muraturi
  • otet alimentar de 9 grade
  • zahar

Mod de preparare

Spalati si stergeti vinetele de apa.

Curatati-le de coaja, taiati-le cubulete, sarati-le, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le sa stea intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Scurgeti-le bine.

Taiati feliute potrivite, ardeii, spalati si curatati de cotor si seminte si curatati usturoiul.

Trageti in putin ulei incins vinetele, doar cateva minute, pana devin usor sticloase si se auresc putin, astfel incat sa ramana intregi, apoi lasati-le la racit.
Nu trebuie scurse de ulei.

Asezati in borcanele sterilizate, peste cimbru, marar, frunze de telina, alternativ, un rand de vinete, un rand de ardei- fie amestecati, fie pe culori- cum va place- si catei de usturoi printre ele.

Umpleti astfel borcanele, pe 3/4.

Pregatiti solutia conform indicatiilor de pe plic si turnati fierbinte in borcane, astfel incat ingredientele sa fie acoperite complet.

Legati borcanele si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet.


Nu am trecut cantitati deoarece acestea depind de cata muratura se doreste si de grosimea straturilor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

Nu mai facusem de mult un tort si am zis ca ar fi momentul. M-am tot gandit cu ce sa-l umplu si m-am oprit la aceste doua...

Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj