Muratura de Vinete cu Ardei Gras

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -vinete
  • -ardei gras, de culori diferite
  • -usturoi
  • -zeama de lamaie
  • -ulei de masline
  • -sare grunjoasa
  • -cimbru
  • -marar
  • -frunze de telina
  • -hrean
  • Solutia:
  • picant fix, dulce-acrisor
  • pentru muraturi
  • otet alimentar de 9 grade
  • zahar

Mod de preparare

Spalati si stergeti vinetele de apa.

Curatati-le de coaja, taiati-le cubulete, sarati-le, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le sa stea intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Scurgeti-le bine.

Taiati feliute potrivite, ardeii, spalati si curatati de cotor si seminte si curatati usturoiul.

Trageti in putin ulei incins vinetele, doar cateva minute, pana devin usor sticloase si se auresc putin, astfel incat sa ramana intregi, apoi lasati-le la racit.
Nu trebuie scurse de ulei.

Asezati in borcanele sterilizate, peste cimbru, marar, frunze de telina, alternativ, un rand de vinete, un rand de ardei- fie amestecati, fie pe culori- cum va place- si catei de usturoi printre ele.

Umpleti astfel borcanele, pe 3/4.

Pregatiti solutia conform indicatiilor de pe plic si turnati fierbinte in borcane, astfel incat ingredientele sa fie acoperite complet.

Legati borcanele si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet.


Nu am trecut cantitati deoarece acestea depind de cata muratura se doreste si de grosimea straturilor.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.